Khamis, 25 Februari 2010

Sungai Tua Ulu Yam
























































Indahnya sehari bersama keluarga disini

Isnin, 22 Februari 2010

Ahad, 21 Februari 2010

Gathering EMBA Batch 2005-2007


Midah:Lambatnyer abg man ngan yati ni..aku ni dah posa dua hari dua mlm nunggu event ni


Kembar: Kawan-kawan mama ni kuatnyer makan...boleh abis ke depa ni...


Miza: Waduh tercabar diet ku malam ini..tak per esok masih ada untuk berdiet



kembar Aida:Wah jelly kelapa ni yang kita suka.makanan yang lain tak heran





Kenyang perut senang hati..pasal bayar no prob ..bendahari ada....





Mak oiiii...tungang langgang pingan mangkuk macam garuda makan




Gambar sebelum mula makan......tapi tengoklah dia atas ....tadi..







Bakal-bakal Jutawan senyap....miza kalau jadi jutawan pun bukan senyap2 orang kampung mesti tau nyerrrrrr..hahahah









Suasana menanti cukp corum...perut berkeroncong macam nak rakkk



















Salam...kawan2 masa ni miza tak berapa fokus dgn foto..maklumlah mata asyik aimed

makanan atas meja..nak gerak2 jauh dr meja macam buang masa jer...lagipun malu kat fairus nampak camera aku yg rupa mcm canggih tapi tak canggih tu..lagipun aku expected Fairuz akan buat kerja foto2 ni..maklumlah aku ni tahap amatur pun belum.nyosal tak tangkap gambar banyak2.....anyway...saper2 yang tak datang tu memang rugi...tengoklah kita orang membantai sakan...errrrrrrrggggggggg......abg man sendawaaaaaaaaa...

Khamis, 18 Februari 2010

research or research


Waduh....orang lain bergembira menghabiskan cuti mereka aku dok bergelumang dgn kerja utk 2 research dan marking kerja2 students...uweeeeeeeeeeekkkkk....bestnyer kalau dapat duduk umah makan tanggung tidur pun didodoikan....kalaulah boleh bahgianyer aku...bukan aku nak lari dr tanggungjawab tetapi aku perlukan masa untuk melayan diri..tapi hidup didunia ni penuh tanggungjawab...sudah ditakdirkan aku akan memikul bermcm2 tgjwb....padanlah muka aku ni...semua kijer orang kasi sanggup jer nak buat....lepas tu aku sendirian terkang........hehhehe tak sanggup nak teruskan...aku terhutang 2 research utk disiapkan.,,lepas tu gatal2 menyanggup nak buat buku resepi utk satu publisher..dan hari ni menyanggup pulak nak organize gathering kwn EMBA uitm....dan pulak tu dok aktiv dalam hobi baru aku fotografi...wah byk nyer aku nak explore......kalau boleh aku nak mengajar di kelas dan explore fotografi jer..tapi bila dah sign nak jd lecturer sudah tiada pilihan melainkan mengikut kehendak organisasi...soalnya...MAMPUKAH AKU MEMIKUL SEMUA ITU....tambahan lagi melihat anak2 dirumah yang akulah segalanya bagi mereka......

impianku setinggi langit
azamku sekental bumi
semangatku sehangat mentari
kudratku ....
sekecil hama
berterbangan ditiup bayu
berbekal kata-kata pujangga
hendak seribu daya
tak hendak seribu dalih
akan ku atur langkah
walau bertatih
walau berpimpin
akan ku capai
bintang di langit
untuk kusemat
di ruang hati
pintuku wahai teman
tiupkan aku
nur kasihmu
dapatku takluk
selangit impian..

Isnin, 8 Februari 2010

Kerja kerja Kerja

Petang semalam aku mengajar student BAC part 4...topik motivation...wah apa lagi my favorite topik..aku tanya depa what make they come to class today? macam2 jawapan ada yang satu buat aku tersenyum...nak dengar madam bercerita..hahahaha...aku memang suka bercerita sambil lecture..selalunya cerita aku adalah kena mengena dengan dunia pelajar2 aku...disamping lecture for motivation aku motivate students aku...4 drives theory dan Maslow theory memang senang untuk aku mengaplikasikan di minda mereka...tergelak guys in my class bila aku tanya pasal drives to acquire and drive to learn .....aku share dengan depa masa sekolah remdah dulu bila lepas balik kenduri kahwin ada terfikir tak apa pengantin buat lepas tu...semua senyum2..then aku cerita lagi my twin asked about this case....memanglah si Aida mulut bising tu dok tanya aku maaa lepas kenduri kahwin lepas semua orang bailk, malam pengantin buat apa dalam bilik.....waduh2 masa tu semua kelas tergelak....mereka pun kata kita orang pun ada gak terfikir dulu...aha..itulah dia drive to acquire and drive to learn...lepas tu aku tanya lagi do you have desire to do as what husband and wife do at nite...ahahahahaha ....if you have that drive you have to balance it with your value, religous....yes we can learn any theory but when it come to reality or application we must match with value in our society.....

Hermmmm....freindly speaking i love teaching and i hope i will teach until my last day breath...

*ps kalau sesiapa baca blog ni terjumpa banyak salah ejaan atau apa2 ...sori selori lah...memang saya ni tak very particular that area......pakai blasah jer.....lainlah kalau urusan rasmi......hehehehhe...theory of escapism..hahahahah

Ahad, 7 Februari 2010

maha suci tuhan
terkedu aku untuk menyebut namamu
Hinanya diri tatkala menyebut namamu
Terasa akal bagaikan mati
Pabila rasa bertahta dihati
Dan iman ditiup bayu
Indahnyer dunia
Hanya sementara
Akhirat yang kekal datang memburu
menghimpit
menerjah kesalku
Goyah langkahku
untuk terus menapak di duniamu
Tuhanku
Bawalah aku
Ke dunia yang punya NUR mu
Matikan aku di laut rasa
Siatkan aku dari belenggu rindu
Bebaskan aku
Dari cinta yang bersalut duka..
Tuhanku
Izinkan aku bahgia...

Aktiviti last weekend (6 dan 7 feb

Weekend lepas aku dan anak2 berkesempatan menghabiskan masa libur si PD santuary resort...aku nak anak2 aku mahir berenang..dan dimasa yang sama aku dapat site income..actually ke PD santuary resort ini adalah urusan kerjaya aku dengan satu badan Training Center..so aku bawa anak2 sekali...mula2 Kak Long tak berminat nak ikut kerana takut tak der Astro channel dan takut terlepas siri Dyesebel..lepas aku tunjukkan muka MAFIA aku dan suara TARZAN kat depa semua kelam kabut kemas barang..aku pun sebnarnya penat tetapi survival untuk anak2 aku kuatkan hati mendrive kereta ke pd,,,,kelas Research Dr Arshad habis 5.30pm..spai dirumah 6.30pm..pukul 7pm aku mulakan perjalanan,,,sesatlah pulak,,,so aku spai semasa kawan2 sedang meeting.....anyway...aku syukur kerana selesai tugas last weekend..dan sedang menunggu tugas next weekend...Outing Foto sambil lecture..semoga berjayaaa......

Swiimming lagi..PD SANCTUARY RESORT





Selasa, 2 Februari 2010

Selepas semuanya kawan-kawankubalik

Bagusnya kawan2 aku ni...lepas makan tolong aku kemas dapur....bukan senang nak dapat kawan camni....yang selalunya lepas makan terus cabut,....heheheheh..ini kawan-kawan aku yang kat rumah ada bibik bila kat umah aku rajin pulak ke dapur...(jgn marah Zia)


Amacam aku ni walaupun tak berapa bergaya, tapi dapur mesti bersih, berkilat dan rapi....biar tak tidur tapi rumah bangun esoknya mesti shinning....

Hahhah inilah buktinya...aku suka mengelap2...
Inilah my lovely kitchen..tengah tunggu budget nak renovation my wet kitchen sebab semalam pergi kedai oven sebab nak explore masak cake coklat, oven aku tu tak muat kabinet ni..so kena buat kabinet lain..hahahah bagusnyer bunyinya....impian tahun 2010...adakah ianya jadi nyata...
mesti korang berbulu macam2 aku nak beli tahun ni...itukan impian...fantasy is borderless.....

wajah ceria aku semasa menyambut tetamu dari kl